Omroepcastricum

Moderne The Passion in Castricum

CASTRICUM - The Passion is voor velen bekend van tv, waar BN-ers de muzikale paasvertelling over het lijden en sterven van Jezus Christus vertolken. 

Ook in Castricum en Beverwijk wordt een versie van The Passion opgevoerd. Dirigente Marieke Zondervan brengt samen met haar projectkoor een eigentijdse muzikale vertolking.

Er is veel bijzonders aan deze The Passion. Verrassende popnummers en gospelsongs gearrangeerd en samengesteld door Marieke worden gezongen door ruim 50 vrouwen en mannen.

Zij brengen samen met een band (pianist, gitaar, drums en bas) verrassende muziek zoals “Lean on Me”, "Stil in mij" en "Heel mij" (Fix You van Coldplay). Zelfs een nummer van Metallica wordt op bijzondere wijze in The Passion verwerkt.

Het verhaal over het lijden en sterven van Jezus wordt verteld door Maarten Mantel. Het is geen verhaal in de verleden tijd. Het is een verhaal van alle tijden. Het is een verhaal van: "Nu, en voor ons."

Kom dus vooral luisteren en ervaar hoe ook hier het grote, lichtgevende kruis wordt gedragen tijdens de paasvertelling. 

De uitvoering is op zondag 2 april in de Sint Pancratiuskerk in Castricum en begint om 15.00 uur. De kerk is om 14.30 uur open. De toegang is gratis. Na afloop vindt een deurcollecte plaats.

De uitvoering is op zaterdag 1 april in de Sint-Agathakerk in Beverwijk en begint om 19.30 uur. De kerk is om 19.00 uur open. De toegang is gratis. Na afloop vindt een deurcollecte plaats.

Foto: Peter Savenije (aangeleverd)