Code rood voor storm (UPDATE)

CASTRICUM - Het KNMI heeft code rood afgegeven vanwege storm Poly die over ons land raast. Er zijn windstoten mogelijk van 100 tot 120 kilometer per uur. De wind waait uit het westen en kan in het noordwesten van het land kracht 11 aannemen. 

Door de storm kan aanzienlijke schade ontstaan, bijvoorbeeld door omwaaiende bomen of rondvliegende voorwerpen. Bel alleen bij levensbedreigende noodsituaties 112. In overige acute gevallen belt u de politie via 0900-8844. Als het niet acuut is, kunt u de gemeente bellen. Bij een niet-acute situatie in uw eigen tuin, bent u zelf verantwoordelijk.

Vanaf 08:30 uur wordt het treinverkeer gestaakt in Noord-Holland en Flevoland vanwege de storm. Eerder was nog de verwachting dat er alleen minder treinen zouden rijden. De NS neemt de maatregel omdat de storm aanzienlijk zwaarder is dan verwacht.

Weeralarm code rood is van kracht voor Noord-Holland, Flevoland, Friesland en het IJsselmeergebied. Code oranje geldt voor Zuid-Holland, Groningen, Drenthe en Overijssel. In de overige provincies geldt code geel. Hou de weersverwachting en waarschuwingen in de gaten via knmi.nl en raadpleeg de website van de ANWB of Rijkswaterstaat voor verkeersinformatie.

foto: Pixabay