#helpjeroenaaneenmiljoen

CASTRICUM - De komende tijd zal de @Sponsorloper een veel gehoorde naam zijn binnen de gemeente Castricum. Het logo is te zien op diverse lekkernijen, er hangen flyers én de Sponsorloper Jeroen zal op zondag 3 maart door en rondom Limmen en Castricum rennen. Hij rent een jaar lang iedere dag gemiddeld 10 kilometer hard, met als doel om geld op te halen voor het Prinses Maxima Centrum.

Sponsorloper Jeroen groeide op in Castricum en heeft hier nog veel vrienden. Zoals Suus en Bas Verkaart. Suus vertelt: “Wij kennen Jeroen van ‘vroeger’; van FCC en hij zat in Castricum op de basisschool. Zijn verhaal – het verlies van hun zoontje Kasper – heeft ons geraakt en we willen zijn initiatief van ‘langste sponsorloop van Nederland’ graag ondersteunen.

De reacties in ons dorp zijn hartverwarmend! Velen doneren en zetten acties op. Zo zijn er Sponsorloop-chocolaatjes bij De Roset te koop, Johanna’s Hof heeft het logo van de Sponsorloper op de ‘heerlijkheidjes’ en iedere dag komen er wel actie-ideeën bij.”

De Sponsorloper legt uit: “Ons zoontje Kasper is na meer dan 1000 behandeldagen op vierjarige leeftijd overleden aan een zeer agressieve hersentumor. Ondanks zijn korte leven heeft hij mij geleerd om positief te zijn. Ik loop iedere dag van het jaar hard, met als doen om voor het Prinses Máxima Centrum en alle kinderen en ouders daar het fantastisch bedrag van 1 miljoen euro op te halen."

Enthousiast vertelt Suus: “Wij zullen samen met Jeroen en een aantal grote sponsors uit de gemeente Castricum op 3 maart hardlopen. We eindigen rond 15:30 uur op het Horecaplein waar een DJ in een VW-bus staat om ons op swingende muziek binnen te halen. Hopelijk komen heel veel inwoners ons aanmoedigen en de binnenkomst met ons meevieren. Die zondag zullen we het in Limmen en Castricum opgehaalde geldbedrag bekendmaken.

Diverse ondernemers sponsoren en hebben ludieke acties. Het is te veel om allemaal op te noemen, dus een selectie; op Valentijnsdag verkoopt Keurslagerij Mark van der Poel worst voor de Sponsorloper, Gall & Gall Castricum zal de helft van de omzet van 14 februari doneren, Smaakvermaak geeft een speciale wijnproeverij, Grandcafé Balu heeft een speciale oranje Sponsorloper-cocktail, er hangen flyers met een QR-code bij winkeliers in het dorp, op 3 maart zal Echt Eigen kinderen schminken op het plein en ga zo maar door.”

Wil jij de Sponsorloper helpen en zo middels het Prinses Máxima Centrum kinderen met kanker steunen? Dat kan via https://www.maximaalinactie.nl/fundraisers/sponsorloper.

Foto's: Stefan van Beek (aangeleverd)