Leerlingen doen mee aan Grote Slotdebat

CASTRICUM - De Castricumse lijsttrekkers gaan op zondagavond 13 maart met elkaar in debat. Zij debatteren niet alleen met elkaar, ook is er van twee middelbare scholen uit Castricum een afvaardiging van leerlingen. Zij mogen aan de lijsttrekkers vragen stellen over de onderwerpen die zij belangrijk vinden.

Vanuit het Jac. P. Thijsse College en het Bonhoeffer College hebben de leerlingen zelf de vragen bedacht. Aan het eind van de avond zullen de leerlingen hun stem uitbrengen op de persoon die zij de beste debater van de avond vinden. Op deze manier worden jongeren actief betrokken bij de politiek en de gemeenteraadsverkiezingen. Voor de acht lijsttrekkers wordt het extra spannend omdat ze niet weten wat de vragen zullen zijn!

Het live televisiedebat wordt georganiseerd door Omroep Castricum, de Ondernemersvereniging Castricum en Goed Contact. De uitzending wordt gepresenteerd door debatleiders Sander Verschoor en Peter van Raalte. Het debat begint om 20:00 uur, de voorbeschouwing begint 19:35 uur en is live te bekijken op Omroep Castricum.