Lars van Keulen bij Omroep Castricum

CASTRICUM  – Castricummer Lars van Keulen was de afgelopen weken wereldnieuws met het Brunel Solar Team, die in Zuid-Afrika de Sasol Solar Challenge won en wereldkampioen werden. 

Dat gebeurde met een voertuig wat geheel op zonne-energie reed en het team bestond uit Delftse studenten, waaronder Lars. Er moest op dit succes drie jaar worden gewacht, omdat in de voorgaande jaren het Belgische team steeds wat sneller was.

Het Nederlandse team kwam met in totaal 4223 kilometer, met een voorsprong van 38 kilometer meer op de teller, als eerste over de streep in Kaapstad.

We spraken met Lars in de televisiestudio van Omroep Castricum, waar het programma van Couleur LoCALe werd opgenomen ,deze opnames zijn binnenkort te zien via de website www.omroepcastricum.nl en op de televisie.

Lars is nu weer terug in Castricum en houdt zich alweer bezig met nieuwe uitdagingen, zoals het uitwisselen van ervaringen met een nieuw team rond het Brunel Solar Team, die een nieuw exemplaar van een zonnevoertuig gaan bouwen. Ervaringen van het team van Lars zijn daarbij onontbeerlijk.

In november gaat hij zijn 5 jaar durende studie afmaken op de Universiteit van Delft, na de Bachelor, nu voor Master Werktuigbouwkunde. Genoeg uitdagingen dus voor Lars.

Meer weten, kijk dan op www.brunelsolarteam.com

Fotobijschrift ; Lars van Keulen, binnenkort te zien bij Omroep Castricum

Foto: Aart Tóth