Omroepcastricum

Laatste deel Oranjelaan opgeknapt

CASTRICUM - Het werk aan de Oranjelaan gaat binnenkort van start. Het deel tussen het spoor en de rotonde Kleibroek krijgt nieuw asfalt. Verkeer moet rekening houden met omleidingen. Ook de bus rijdt om.

De Oranjelaan is eerder voor een deel onderhanden genomen. Nu is het laatste deel aan de beurt. Het asfalt krijgt een onderhoudsbeurt. Ook worden de fietspaden verbreed. Verder komt er nieuwe straatverlichting en de fietspaden aan de van Haerlemlaan krijgen een nieuwe asfaltlaag.

Voor 4 bomen geldt dat ze niet kunnen blijven staan. Eerder zijn al bomen gekapt. Er komen in het najaar in totaal 22 bomen terug. Het werk begint op maandag 7 juni en duurt tot en met zondag 18 juli. In dat laatste weekend voert ProRail tegelijkertijd onderhoud uit aan de spoorovergang.

Tijdens de werkzaamheden is de Oranjelaan tussen het spoor en de rotonde Kleibroek afgesloten. Het doorgaande gemotoriseerde verkeer wordt omgeleid via Zeeweg.

Fietsers worden omgeleid via de Eerste Groenelaan. Woonzorgcentrum De Santmark is bereikbaar via de M.H. Tromplaan en Brakersweg.  De bushaltes Händelstraat (op de Oranjelaan), Admiraal de Ruyterlaan, De Santmark, Wouterland en Van Bergenlaan komen tijdelijk te vervallen.

foto: Omroep Castricum