Laatste Alzheimer Trefpunt van dit jaar


CASTRICUM - Het laatste Alzheimer Trefpunt van dit jaar is op 11 december in Geesterhage in Castricum. Het onderwerp is: Het geheugen.

Hoe werkt ons brein en het geheugen in het bijzonder? Aan de hand van een korte film zal worden uitgelegd hoe het in elkaar zit en wat er gebeurt bij de Ziekte van Alzheimer.

De gastspreker dit keer is psycholoog bij Parnassia. Zij zal vertellen hoe het geheugen werkt. Wat er verandert bij de diverse vormen van dementie en wat er daarbij anders is dan bij een normale veroudering van het brein.

Bezoekers krijgen goede informatie van deskundigen en van mensen die uit eigen ervaring spreken. Na de inleiding op het thema gaat de zaal met elkaar in gesprek. Er is ruimte om eigen ervaringen te delen en er kunnen vragen worden gesteld, ook over andere onderwerpen. Er is een informatietafel met brochures van Alzheimer Nederland.

De bijeenkomst in Cultureel Centrum Geesterhage, Geesterduinweg 3 in Castricum begint om 19:30 uur. De inloop is vanaf 19:00 uur. Iedereen is welkom en vooraf aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis.

Afbeelding: aangeleverd