Omroepcastricum

Kunstroute Akersloot

AKERSLOOT  - Het was nog even spannend of de Kunstroute in Akersloot dit jaar wel zou doorgaan. Het was zoeken naar geschikte locaties, om de kunstobjecten te kunnen tonen. Niet elke kunstenaar heeft namelijk genoeg  ruimte in huis of een tuin om de kunst te kunnen exposeren. 

Een oproep via Social Media bracht gelukkig uitkomst en konden Jacqueline Fluitman en Gerda Velzeboer hun voorbereidingen starten en zijn er nu twaalf locaties ingericht,  met creaties van maar liefst 17 kunstenaars.

Het is de tweede keer dat Jacqueline en Gerda de ‘Kunstroute Akersloot’ organiseren, daarvoor organiseerde zij vijf keer ‘Kunst in de Bollenschuur’, waarbij alle kunst op één locatie was te zien.

De Kunstroute wordt gehouden op zaterdag 21 en zondag 22 mei tussen 11:00 en 17:00 uur en de organisatie verzoekt om zoveel mogelijk de route te volgen met de fiets.

Er zijn heel veel verschillende creatieve uitingen te bewonderen, zoals onder andere keramiek, schilderijen, Dotpainting, foto’s, epoxy kunst, houtkunst , textiel en Kusudama.

Haal een routekaartje bij een van de deelnemers of Lydweg 13 in Akersloot.

Fotobijschrift; De organisatie is in handen van Jacqueline Fluitman (links) en Gerda Velzeboer

Foto: Aart Tóth