Krimp van Schiphol gaat voorlopig niet door

REGIO - De voorgenomen krimp van Schiphol naar 460.000 vluchten per jaar gaat voorlopig niet door. Dat heeft minister Harbers van Infrastructuur besloten. 

Hij buigt daarmee voor de lobbydruk van de Europese Unie, de Verenigde Staten en vooral de grote luchtvaartmaatschappijen en laat omwonenden van Schiphol in de kou staan.

De krimp is nodig om de illegale situatie rond de geluidsnormen van Schiphol te beëindigen. Sijas Akkerman van de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland: 

“Onbegrijpelijk dat de minister piepende luchtvaartmaatschappijen belangrijker vindt dan een betrouwbaar functionerende Rechtsstaat. Wij roepen alle politieke partijen op dit besluit op dag 1 na de verkiezingen terug te draaien.”

Donderdagavond 16 november organiseert de Milieufederatie een debat met alle grote politieke partijen over precies dit onderwerp. 

De centrale vraag is of de overheid wel in staat is de gezonde leefomgeving van omwonenden van bijvoorbeeld Schiphol, TATA-Steel en Chemours voldoende te beschermen?  

Het debat vindt plaats van 20:00 tot 22:00 uur in 'Wijk aan Duin' aan de Wilgenhoflaan 2C 1944 TD in Beverwijk. Aanmelden kan via: https://www.mnh.nl/groeneagenda.

Foto: Omroep Castricum