Kom naar het Schelpenfestival

BAKKUM - 4 juli is de dag van het kleinschalige Schelpenfestival op het Skulpersplein in Bakkum. Met dit festival worden de schelpenvissers, schippers en branders van weleer geëerd. Zij waren belangrijk voor de lokale economie en gemeenschap. Op het centrale plein van Bakkum is er muziek en theater.

Kinderen kunnen het spel "De reis van de Schelpen" spelen, samen met de makers. Het spel is namelijk gemaakt door leerlingen van basisschool De Kustlijn. Deelnemers maken meteen kennis met de geluks- en pechmomenten uit het zware leven van de schelpenvissers.

Voor jong en oud is er het muziektheater Uit het leven van een schelpenvisser door Frank Edam en Piet Paree, verhalenverteller Menno Twisk vertelt en zingt bij de Schelpenkar, een echte nettenboeter leert hoe de kapotte netten gerepareerd worden en straatmuzikant Teuntje speelt en deuntje. Ook is er een quiz om te zien hoeveel iedereen opgestoken heeft.

Het festival is op 4 juli van 14:00 uur tot 17:00 uur. Tijdens het festival worden de coronaregels in acht genomen. Aanmelden kan via de website van Stichting Kist. Gezinnen betalen vijf euro entree en krijgen dan gelijk het fietsrouteboekje "De Reis van de Schelpen". De fietsroute begint op het strand en voert daarna langs de Schulpvaart en eindigt bij de plek waar de schippers hun schelpen afleverden bij de kalkovens in Akersloot.

Anton Visser maakte speciaal een filmpje voor het festival. Op de foto: kinderen van basisschool De Kustlijn bekijken de schelpenkar