Kijk zondagavond naar Het Grote Slotdebat!

CASTRICUM - Nog twee dagen en dan is het zover: het laatste debat voor de gemeenteraadsverkiezingen die 14, 15 en 16 maart plaatsvinden. Het is het ideale moment voor de zwevende kiezer om zich te laten informeren over de diverse standpunten van de acht lokale politieke partijen die meedoen aan de verkiezingen. Belangrijke thema’s passeren de revue. Zoals Wonen, duurzaamheid en de BUCH-organisatie.

Ook dagen de lijsttrekkers elkaar uit over de diverse onderwerpen. De lijsttrekker krijgt ook een minuut de tijd om de kiezer over de streep te trekken juist voor zijn of haar partij te stemmen. Ook zal er van elke partij een grote afvaardiging aanwezig zijn in het publiek. Het publiek thuis kan ook actief meedoen met het debat. Hiervoor wordt de Mentimeter ingezet. Op die manier kan men via de telefoon of laptop eenvoudig stemmen op de stellingen en aangeven welke thema’s voor hem of haar belangrijk zijn. Morgen wordt de inlogcode voor de Mentimeter bekend gemaakt.

Leerlingen van het Jac. P. Thijsse College en het Bonhoeffercollege zullen de lijsttrekkers vragen stellen over onderwerpen die zij belangrijk vinden. 

Meer info over het debat

Het live televisiedebat wordt georganiseerd door Omroep Castricum, de Ondernemersvereniging Castricum en Goed Contact. De uitzending wordt gepresenteerd door debatleiders Sander Verschoor en Peter van Raalte. Het debat begint om 20:00 uur, de voorbeschouwing begint 19:35 uur en is live te bekijken op Omroep Castricum.