'Kids in Concert' Top schouwspel

CASTRICUM – Het was toptheater wat er werd gepresenteerd tijdens het 'Kids in Concert' in Sporthal de Bloemen, die was omgetoverd in een heus theater.

Een te gekke band, top zangers en zangeressen, en ook nog bijna 500 jeugdigen van basisscholen en brugklassers uit Castricum, Limmen en Akersloot, lieten van zich horen, onder leiding van een professioneel dirigent.

Er kwamen in totaal ruim 1200 toeschouwers op af. De ouders, grootouders en veel belangstellenden uit boven genoemde plaatsen, zorgden voor een opbrengst van meer als € 13.000 voor Cystic Fibrosis Stichting.

Gedachte achter dit Kids in Concert was de Cystic Fibrosis oftewel taaislijmziekte. Bedenker Herman Sterken kwam met dit idee vanuit Engeland en praktijkvoorbeelden vanuit de achterban.

Herman verzamelde vrijwilligers om zich heen om het concert te organiseren. Vele sponsoren zorgden voor de kosten, zodat de kaartverkoop ten goede kwam aan bovenstaand doel.

Zaterdag 18 juni genoten ruim 1200 toeschouwers, verdeeld over twee voorstellingen, van een uitermate succesvol optreden.
Zo werd meteen duidelijk dat Sporthal de Bloemen ook in Theater de Bloemen kan worden omgetoverd. Het was prima georganiseerd.

tekst en foto: Aart Tóth