Kids in concert

CASTRICUM - Een mega kinderkoor van ruim 400 kinderen zingt samen met de live-band Shane Entertainment en zangeres Patricia van Haastrecht moderne en eigentijdse popsongs, tijdens Kids in concert.

Veel kinderen luisteren naar deze muziek of kijken ernaar op YouTube. Door dit unieke concert krijgen ze de kans van hun leven om in het echt samen met een professionele artiest en een live-band te zingen.

Kinderen en zingen is een prachtige combinatie. Het concert wordt bovendien georganiseerd ten bate van de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS). Deze stichting komt op voor de belangen van kinderen met taaislijmziekte.

De bezoekers van het concert betalen entree. Omdat er kosten worden gemaakt om het concert te organiseren, komt alleen de netto-opbrengst ten goede aan de stichting. Dit geld is hard nodig voor onderzoek.

Het concert vindt plaats op zaterdag 18 juni in Sporthal De Bloemen in Castricum. Hier is ruimte voor het koor, de live-band, leadzangers, dansers en er is plaats voor ongeveer 800 bezoekers per voorstelling.

Er zijn twee shows. ’s Middags om 13.00 uur en ’s avonds om 19.00 uur. De kinderen worden de dag ervoor uitgenodigd voor een laatste repetitie.

Alles is klaar, de geschikte songs, het overleg met band en artiest, de website www.kidsinconcert.nl, het zoeken van sponsoren en het maken van een podium en lichtplan.

De sporthal is omgebouwd tot een geweldig theater. Nienke van den Berg presenteert het evenement en de muzikale leiding is in handen van Rolien Eikelenboom, met medewerking van de dansschool ClubMariz.

De organisatie van Kids in concert zet zich 100% in voor de kinderen, de scholen en voor het goede doel. Zij hopen, samen met de scholen, dit project tot een fantastisch succes te maken.

foto: aangeleverd