Keti Koti Dialoogtafel in Huis van Hilde

CASTRICUM - De provincie Noord-Holland organiseert samen met stichting Keti Koti Tafel en Huis van Hilde een dialoogtafel op vrijdag 24 februari in het archeologiemuseum van de provincie Noord-Holland in Castricum.

Witte en zwarte Nederlanders, en alle kleuren daar tussenin, gaan met elkaar in gesprek over persoonlijke ervaringen en herinneringen binnen het thema ‘familiegeschiedenis’ en eten een maaltijd die herinnert aan het slavernijverleden.

Ook worden passende rituelen uitgevoerd. Zo zullen de deelnemers het zogenoemde kokosolie ritueel uitvoeren. Daarbij worden elkaars polsen ingewreven met kokosolie. 

Tussen 17.00 en 18.00 uur kunnen deelnemers de tentoonstelling ‘Twee werelden in één wrak, fragmenten uit een koloniaal verleden’ bezoeken en om 18.30 uur start de dialoogtafel. Deelname is kosteloos. 

Graag aanmelden via: https://ketikotitafel2023.noord-holland-evenementen.nl. Daar staat ook een overzicht van de sprekers en andere deelnemers. 

De avond duurt tot circa 21.00 uur. De locatie is het museumcafé van het archeologiemuseum Huis van Hilde, Westerplein 6 in Castricum.

Foto: Kokosolie ritueel - ©Jakob van Vliet