Kerstvakantie in het Huis van Hilde

CASTRICUM - In de kerstvakantie is het Huis van Hilde open met tal van activiteiten voor kinderen. Nog niet zo lang geleden begon de tentoonstelling over de middeleeuwen "De Makers van Holland". Veel activiteiten gaan over de periode tussen 900 en 1300.

In die periode hebben onze voorouders de basis gelegd voor "het Holland van nu". In de kerstvakantie worden er verschillende rondleidingen gegeven waarin je meer te weten komt over de middeleeuwen en de vondsten uit die tijd. Er zijn thema- of kinderrondleidingen en een speciale rondleiding voor slechtzienden.

In de kerstvakantie zijn er ook diverse demonstraties en workshops waarin je kennismaakt met oude ambachten. Zelf kun je een armbandje twijnen of gelukshanger vilten of kijken naar een demonstratie naaldbinden of spinnen met spinsteen. Aanmelden voor de demonstraties of workshops is niet nodig.

Het Huis van Hilde is te vinden op het Westerplein, tegenover het station van Castricum. Het Huis van Hilde is in de vakantie dagelijks geopend, behalve op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag.