Jos en Ada Kramer 60 jaar getrouwd.

CASTRICUM – Op 19 september waren Jos Kramer (83) en Ada Hollenberg (84) zestig jaar getrouwd. Burgemeester Toon Mans verraste het diamanten echtpaar met een bezoek en bracht een ingelijste kopie van de huwelijksakte uit 1962 mee.

Jos komt oorspronkelijk uit Beverwijk en Ada uit Castricum. Het stel leerden elkaar kennen tijdens de wekelijkse dansavonden bij de Rustende Jager, destijds gevestigd aan de Dorpsstraat (voorheen de locatie van de Rabobank).

Jos heeft vrijwel zijn hele carrière gewerkt bij de Hoogovens, terwijl Ada tot aan haar huwelijk actief was als gezinsverzorgster. Daarna was ze jarenlang interieurverzorgster bij Sans Souci.

Na hun huwelijk betrokken ze een vakantiehuisje aan de Brakersweg in Castricum, waarna ze in 1967 een nieuwe woning konden betrekken aan het Wayenburgh, waar het echtpaar met veel plezier al 55 jaar woont.

Jos was in het verleden penningmeester, c.q. voorzitter van Blauw-Zwart, de supportersvereniging van Vitesse '22, terwijl Ada 20 jaar actief was in de kantine van Vitesse'22.

Jos en Ada volgen nog fanatiek veel sportwedstrijden en mogen nog graag bridgen en klaverjassen.

Het sympathieke echtpaar kreeg 2 dochters en hebben inmiddels 4 kleinkinderen. Zondag is het feest al gevierd in Johanna’s Hof en met de familie gaat het diamanten echtpaar er nog een dagje op uit.

Foto's: Cees Dekker