IJmonders wonen met plezier

REGIO - Bewoners van de regio IJmond ervaren meer woongenot in hun regio dan andere Nederlanders. De meesten denken er niet over om (ooit) te verhuizen. 

Veel IJmonders maken zich wel zorgen over de gezondheid en veiligheid in hun omgeving. Zij zijn gematigd tevreden over de aanpak van de overheid rondom de risico’s dat een bedrijf als Tata Steel met zich meebrengt. 

Desondanks hebben veel bewoners vertrouwen in de toekomst van Tata Steel en lijkt de overlast van het bedrijf stabiel te blijven. 
Vergeleken met de andere gemeenten zijn inwoners van Beverwijk het meest kritisch op de impact van Tata Steel op verschillende aspecten van hun leefomgeving. 

Dit is de hoofdconclusie van het rapport van onderzoeksbureau Ipsos, dat de ervaringen van de inwoners van de IJmond over hun leefomgeving heeft gemeten. 

Het onderzoek is in opdracht van de provincie Noord-Holland uitgevoerd en vloeit voort uit het Programma Tata Steel 2020-2050: Samenwerken aan een gezondere en veilige IJmond van de provincie en de IJmondgemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen.

Het rapport van onderzoeksbureau Ipsos is in te zien op de website www.noord-holland.nl.
Foto: Omroep Castricum