Omroepcastricum

In de lens gevangen

BAKKUM - Fotograaf Minou Spits exposeert in de maanden april en mei een klein overzicht van haar werk in De Oude Keuken in Bakkum. U kunt kleurrijke en sfeervolle foto’s van haar vele reizen naar Cuba, met vooral het vrolijke en bijzondere straatleven zien. Brutale straatpoezen laten zich daarbij graag fotograferen. Dieren komen ook weer in beeld in de serie die Minou maakte in de natuur.

Ze vertelt over haar werkwijze dat ze voordat ze een foto neemt, eerst het plaatje in haar hoofd visualiseert, om daarna pas de situatie ook echt vast gaat leggen. Daarbij vereist het fotograferen, kijken, kijken en nog eens kijken. Met daarnaast een vleugje geduld.

Minou fotografeert al vanaf dat ze 15 jaar was. Sindsdien gaat zij eigenlijk nooit van huis zonder camera. Tegenwoordig is Minou allround fotograaf. Zij doet portretten, bruiloften, reis- en natuurfotografie. Ook geeft ze cursussen aan beginnende fotografen.

Daarnaast is ze de huisfotograaf van De Oude Keuken. Haar werk is te zien op facebook.com/deoudekeukenbakkum en Instagram, instagram.com/de oude keuken en www.fotograafminou.nl.

De expositie is van 4 april tot 30 mei te zien in restaurant De Oude Keuken, Oude Parklaan 117, 1911 ZZ, Castricum, van maandag t/m zondag van 9.00 tot 17.00 uur.

foto: 'Cuba' (aangeleverd)