Hollandse Waterlinies in de schijnwerpers

REGIO - Het evenement 'We Sluiten de Linies' zet het UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies in Noord-Holland in de schijnwerpers.

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober en vrijdag 21 en zaterdag 22 oktober zijn forten, vestingsteden, sluizen en andere waterwerken tussen 19.00 – 22.00 uur het toneel van mooie verhalen, verrassende optredens én spectaculaire lichtprojecties.

Welke betekenis hadden de waterwerken in de Hollandse Waterlinies? Hoe werkten ze en wat was hun taak? Naast het militaire verhaal gaat het ook over de huidige en toekomstige rol van de linies in het waterbeheer. Enthousiaste vertellers brengen de verhalen tot leven. Ook is er gelegenheid om een hapje te eten.

In opmaat naar het evenement is via de website https://odeaandehollandsewaterlinies.nl de 8D- podcastserie ’Geheim Water’ te beluisteren. Een tiendelige serie waarin het boeiende en urgente verhaal van de waterschappen en hun waterwerken in het verleden, heden en toekomst van de Hollandse Waterlinies wordt verteld.

U kunt het gehele programma bekijken op: https://odeaandehollandsewaterlinies.nl. Het programma loopt van noord naar zuid door het UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies.

foto: Omroep Castricum