Henk van Stigt en Riet van Langen 70 jaar getrouwd

CASTRICUM – Op zondag 17 september waren Henk van Stigt (94) en Riet van Langen (91) maar liefst zeventig  jaar getrouwd. Waarnemend burgemeester Karen Heerschop verraste het platina echtpaar afgelopen maandag met een bezoek.

In 1948 verhuisde Riet van Tuindorp Oostzaan naar de Vincent van Goghstraat in Amsterdam-Zuid. Achteraf bleek, toeval of niet, dat Henk in dezelfde straat woonde.

Op verzoek van meneer pastoor gaf Riet zich op om te corresponderen met een soldaat in Indië. Riet had daar niet zoveel zin in, maar haar moeder haalde haar over, omdat het goed was voor het moreel van de jongens in Indië. Riet bleek het adres van Henk gekregen te hebben, die inmiddels was opgeroepen voor de militaire dienst om naar de tropen te gaan, maar op het allerlaatste moment werd hij gelegerd in Deelen, waar hij een opleiding kreeg als radio telegrafist.

Henk kreeg dus een brief van een voor hem volkomen onbekend meisje uit zijn straat. Hij werd nieuwsgierig, ging kennis maken en dat resulteerde in een dikke verkering. Henk had geluk, want hij werd niet uitgezonden naar de tropen, maar kwam als radio telegrafist op de vliegbasis Twenthe terecht. 

In 1953 werd er getrouwd en ging het stel wonen op de zolderkamer bij de grootouders van Riet. Omdat Henk goede herinneringen aan Bakkum had, waar hij voor de oorlog als “Amsterdams Bleekneusje” was geweest, gingen Henk en Riet vervolgens wonen op Hoogeweg in Bakkum Noord, waar het echtpaar 25 jaar met heel veel plezier heeft gewoond. Inmiddels wonen ze al 8 jaar in een leuk appartement aan de Admiraal de Ruyterlaan, met uitzicht op de Beethovensingel.

Henk is nog steeds een fervent radiozendamateur en mag nog graag lezen. Riet brengt haar dag door met breien, borduren en puzzelen.

Het sympathieke echtpaar kreeg 4 dochters. Inmiddels zijn ze opa en oma van 10 kleindochters en 14 achterkleinkinderen. Afgelopen zondag werd het feest gevierd in de familiesfeer.

Foto's: Cees Dekker