Heb je een groen goed idee?

REGIO - In 2024 stelt de provincie Noord-Holland opnieuw een bedrag beschikbaar voor groene projecten. Er is een bedrag van 45.000 euro beschikbaar. 

Omdat de tijdelijke extra financiële impuls van 2020 t/m 2023 helaas is afgelopen, is vanaf 2024 weer het oorspronkelijke budget voor het Betrekken bij Groen Fonds beschikbaar. 

Groene vrijwilligers en andere natuurliefhebbers kunnen opnieuw met goed doortimmerde projectvoorstellen komen. Het vrijwilligerswerk richt zich daarbij op soortenbeheer, monitoring, natuurbeheer, groen- en landschapsbeheer, natuureducatie of natuurinrichting en het betrekken van mensen bij de natuurlijke leefomgeving.

Projecten die de soortenrijkdom in de provincie versterken én zoveel mogelijk doelgroepen en partners betrekken, komen voor een financiële bijdrage uit het  Betrekken bij Groen Fonds  in aanmerking.  Vanaf 1 januari tot en met 1 februari (31 januari 23.59 uur) 2024 kan elke vrijwilligersgroep met een goed groen idee een aanvraag indienen. 

Meer informatie over de voorwaarden en aanmelding staat op de website van Landschap Noord-Holland: www.landschapnoordholland.nl/bbgfonds.

Foto: aangeleverd (Yorinde Diepstraten)