Omroepcastricum

Haalbaarheidsonderzoek nieuw woonzorgcentrum

AKERSLOOT/UITGEEST - Het huidige gebouw van zorgcentrum Geesterheem, dat huisvesting en zorg biedt aan ouderen die 24-uurs zorg nodig hebben, is niet toekomstbestendig. 

Op zoek naar een geschikte locatie voor de bouw van een nieuw woonzorgcentrum is Viva!Zorggroep in gesprek gegaan met de Diaconie van de Protestantse Gemeente Uitgeest-Akersloot.

Viva!Zorggroep wil onderzoeken of het haalbaar is om een nieuw centrum met zo’n 80 tot 100 woonzorgeenheden te realiseren op Volkstuinencomplex De Kuil.

Op deze locatie is, naast de bouw van het zorgcentrum, ook plek voor de nieuwbouw van woningen. De Diaconie is bezitter van deze grond. 

Op 24 mei ondertekenden wethouder Jan Schouten namens de Gemeente Uitgeest, de heer P. van Wageningen, bestuurder Viva!Zorggroep en de heren A. J. Tigges en F. Stark van de Diaconie een intentieovereenkomst voor de start van het haalbaarheidsonderzoek.

De overeenkomst heeft een looptijd van 18 maanden. De partijen gaan ervan uit dat, als het haalbaarheidsonderzoek positief uitpakt, een samenwerkingsovereenkomst aangegaan wordt om het plan te kunnen uitvoeren. Meer informatie hierover volgt te zijner tijd.

Foto: aangeleverd