Groot evenement op 'Hildes verjaardag'

CASTRICUM - Hildes Verjaardag, de dag waarop archeologiemuseum Huis van Hilde de verjaardag van Hilde viert, is een begrip in de regio. Elk jaar kwamen zo’n 2000 bezoekers op het thema-evenement af. 

Door corona kon Hilde haar verjaardag tijdelijk niet vieren maar dit jaar pakt Huis van Hilde extra uit met groot steentijd-evenement. 
Zondag 18 juni van 11:00 tot 17:00 uur maak je een reis door de steentijd met héél veel demonstraties, workshops, spelletjes, proeverijen en nog veel meer voor het hele gezin.

Het thema van Hildes Verjaardag is dit jaar ‘Stap in de steentijd’. Buiten op het plein voor Huis van Hilde lijkt het alsof je een prehistorisch dorp binnenstapt. 

De vuursteensmid maakt pijlpunten voor de jacht, de huidenlooier maakt kleding van dierenhuid, de boogbouwer laat zien hoe je van hout een kaarsrechte pijl en kromme boog maakt. Bij de huizenbouwer ontdek je hoe mensen vroeger woonden en muzikanten zorgen voor prehistorische klanken op hun snorrebotten, trommels en fluitjes.

Natuurlijk kun je ook zélf ervaren hoe het was om in de steentijd te leven. Je kunt speerwerpen, ontdekken hoe je zelf vuur kunt maken of bot kunt bewerken tot een ketting. In de workshops leer je prehistorische verhalen schrijven door Linda Dielemans (auteur ‘Onder de golven’) of oertijd-mensen tekenen onder leiding van illustrator Kelvin Wilson.

Vooraf tickets aanschaffen, ook als je een Museumkaart hebt, is aan te raden gezien de verwachte drukte. In de voorverkoop kosten tickets voor kinderen van 5 t/m 17 jaar €4,00 en voor volwassenen €7,50. 

Op de dag zelf gelden de reguliere toegangsprijzen. Kinderen van 5 t/m 17 jaar €5,00 en volwassenen €8,50. Museumkaarthouders en kinderen t/m 4 jaar hebben gratis toegang. 

Foto: aangeleverd