Gratis zonnebrandcrème bij zonnebrandpaal

CASTRICUM - De gemeente Castricum verwelkomt graag strandgasten in Castricum aan Zee, maar wil dat ze veilig op het strand kunnen verblijven. 

Naast de EHBO, Reddingsbrigade, zorg voor zwemwaterkwaliteit en de service van een snelle OV-verbinding naar het strand, wordt er nu ook gratis zonnebrandcrème aangeboden.

Sinds afgelopen week staat op het strandplateau van Castricum aan Zee een zonnebrandpaal. Strandbezoekers kunnen daar gratis zonnebrandcrème krijgen. 

De paal geeft automatisch een afgepaste hoeveelheid. Zo hoopt gemeente Castricum het stijgende aantal diagnoses van huidkanker tegen te gaan. 

De zonnebrandpaal werkt net als een dispenser waar een hoogwaardig zonnebrandmiddel uitkomt wanneer je je hand eronder houdt. Op de zonnebrandpaal wordt je geadviseerd of je wel of niet dient te smeren.

Dit wordt gedaan op basis van hoe hoog de UV-index, het risico om te verbranden, op dat moment is. De paal werkt op zonne-energie en schakelt zich ‘s avonds vanzelf uit. 

De paal wordt goed onderhouden en regelmatig gevuld. Indien het toch voorkomt dat de paal leeg, vies of defect is kan dit middels een QR-code worden doorgegeven.  Op de paal staat tevens vermeld wat de precieze ingrediënten zijn. 

Foto: Omroep Castricum