Gratis cursus lokaal politiek actief

CASTRICUM - Bent u geïnteresseerd in de wereld van de lokale politiek? Wilt u meer weten over hoe de gemeente Castricum werkt, wie wat beslist, wat de gemeenteraad doet en welke invloed inwoners kunnen hebben?

De gemeenteraad van Castricum biedt inwoners van Castricum de mogelijkheid om gratis de cursus Politiek Actief te volgen. 

Of u nu weinig ervaring of kennis van politiek hebt of al een beetje weet hoe het in elkaar steekt, deze cursus is interessant en leerzaam voor iedereen. 

U maakt in deze cursus kennis met leden van de gemeenteraad, de burgemeester, de griffier en met andere geïnteresseerde inwoners. 

De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten op de maandagavond en wordt gegeven in de raadszaal van het gemeentehuis. Na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat van de burgemeester.

De bijeenkomsten hebben de volgende hoofdthema’s:
– 29 januari Kennismaking en staatsinrichting
– 12 februari De gemeente
– 26 februari De gemeenteraad
– 4 maart Debattraining
– 14 maart Financiën & bezoek raadsvergadering

De gemeente benadrukt dat iedereen welkom is. De cursus en het lesmateriaal zijn zeker ook voor mensen met een fysieke beperking toegankelijk.

De cursus start op maandag 29 januari. Meedoen is gratis. Voor meer informatie of aanmelden kunt u mailen naar raadsgriffie@castricum.nl of bellen naar 088 9097094.

De cursus wordt verzorgd door ProDemos, Huis voor democratie en rechtsstaat. Meer informatie: www.prodemos.nl.

Foto: aangeleverd