Gevaarlijk verkeersconflict op de A-9

AKERSLOOT - Zaterdag 16 juli omstreeks 12.09 uur is er op de A-9 een verkeersconflict geweest tussen twee auto’s, die richting Alkmaar reden.

Een Seat Ibiza werd door een Renault Clio verschrikkelijk scherp afgesneden. De Ibiza moest hard remmen om een aanrijding te voorkomen.

De bestuurder van de Ibiza was boos over deze manoeuvre en wilde verhaal gaan halen bij de Clio. Hij gaf daarom weer gas, haalde de Clio in en ging naar rechts.

Daarbij werd de Ibiza aan de linker achterzijde geraakt door de Clio die bij de inhaalmanoeuvre weer gas had gegeven en hard tegen de linker achterzijde van de Ibiza reed.

De Ibiza tolde om zijn middenas en belandde met de voorzijde tegen de vangrail waardoor de gehele voorzijde van de Ibiza zwaar beschadigd raakte. De Ibiza werd bestuurd door een ruim 70 jarige Amsterdammer en de Clio werd bestuurd door een ruim 80 jarige Hoogwouder.

Er wordt proces-verbaal opgemaakt tegen beide bestuurders volgens artikel 5 Wegenverkeerswet, voor gevaar of hinder veroorzaken op de openbare weg.

foto: Omroep Castricum