Gevaar op de openbare weg

CASTRICUM - Maandag 7 februari kreeg de politie een melding van een politie agent in vrije tijd. De agent zag een mogelijk drankrijder die slingerend op de A9 reed en enkele bijna aanrijdingen veroorzaakte.

Het voertuig kon op de Provincialeweg, de N203 aan de kant worden gezet. De bestuurder betrof een 49 jarige man uit Waspik. Hij luisterde niet naar wat er gezegd werd en leek af en toe een beetje weg te vallen.

Naast hem zat zijn vriendin. Die toonde zelf de door haar opgenomen beelden van het gevaarlijke rijgedrag. De beelden bleken rijbewijs invordering waardig, dus is het rijbewijs direct ingevorderd.

Een blaastest op alcohol en een drugstest bleek negatief. De bestuurder bleef soms zijn ogen dicht doen en leek opnieuw een beetje weg te vallen.

Pas bij de derde keer dat de agent hem mede deelde dat zijn rijbewijs was ingevorderd en dat hij niet meer mocht rijden leek de boodschap binnen te komen.

Hij schrok hiervan en vertelde dat hij zijn rijbewijs nodig had voor zijn werk. De bestuurder kreeg ook een bekeuring, voor het veroorzaken van gevaar op de openbare weg.

foto: Omroep Castricum