Gemeenteraad Terschelling zegt vertrouwen op in burgemeester Van de Pol

CASTRICUM/TERSCHELLING - De gemeenteraad van Terschelling heeft het vertrouwen opgezegd in burgemeester Caroline van de Pol. Zij werd donderdagavond door de gemeenteraad van Castricum voorgedragen als nieuwe burgemeester van Castricum. Zij verliet daarop abrupt de vergadering op Terschelling, die juist ging over een bestuurlijke crisis op het eiland. 

In een unaniem aangenomen motie spreekt de raad van het eiland uit geschoffeerd te zijn door de gang van zaken. De burgemeester kreeg eerder op de avond veel vragen over haar handelen in de bestuurlijke crisis die al ruim een jaar gaande is op Terschelling. Nadat het nieuws uit Castricum bekend was, heeft ze de vergadering verlaten en de vragen niet meer beantwoord. De gemeenteraad vindt nu dat de burgemeester, die eind maart 2024 in Castricum wordt beëdigd, onvoldoende stappen heeft gezet om de bestuurlijke verhoudingen te verbeteren. De raad is bezorgd over de continuïteit van het dagelijks bestuur van de kleine gemeente.

De gemeenteraad heeft de commissaris van de Koning van Friesland gevraagd om een waarnemend burgemeester aan te stellen.

Foto: Brandaris op Terschelling. Via Flickr.