Expositie in De Kemphaan

DE WOUDE - Vader André en dochter Meis Vranken exposeren hun werk voor het eerst samen. Een gewaagd experiment, want hun opleiding en beeldtaal zijn totaal verschillend. 

André (1961) volgde in de jaren tachtig de nogal conservatieve kunstacademie in Maastricht waar werken naar de waarneming hoog in het vaandel stond. Meis (1997) studeerde aan de Gerrit Rietveld academie waar concept en individualiteit zeer worden gewaardeerd.

De oude Vranken is vooral bekend van de bronzen sculpturen maar laat nu grafisch werk zien. Het zijn voornamelijk etsen, die door de jaren heen bij vlagen ontstaan. Zijn werken blijven onveranderd het menselijk figuur.

De jongere Vranken is een duizendpoot. Zij maakt films over haar kijk op het dagelijks leven, is frontvrouw in een punkband, schildert en maakt keramische sculpturen. 

Voor deze gelegenheid maakte Meis enkele nieuwe keramische werken. Ook zijn er filmpjes te zien die zij in de coronaperiode op De Woude maakte.

De expositie in het kerkje de Kemphaan is op zaterdag 26 en zondag 27 augustus van 12.00 tot 17.00 uur. De kunstenaars zijn aanwezig bij de tentoonstelling en geven zo nodig tekst en uitleg.

Foto: Omroep Castricum