Excursie met boswachter in het Limmerdie

LIMMEN - Zondag 28 mei staat de boswachter van Landschap Noord-Holland voor je klaar om alles te vertellen over de oernatuur van het Limmerdie.

Een bezoek aan dit botanische paradijsje langs de A9, tussen Limmen en Akersloot, is alleen mogelijk tijdens een excursie en is een groot feest voor natuurliefhebbers.

Vanuit de auto valt de kleurenrijkdom van dit landje meteen op met de gele vlekken van de dotter en de ratelaar en de roze velden van de echte koekoeksbloem. 

Het Limmerdie is als broedgebied van weidevogels van groot belang. Het is nu een prachtig moment om er een kijkje te nemen. Bijzonder is dat hier ook veel orchidee├źn groeien.

De excursie is van 10:00 tot 12:00 uur. Om bij het vertrekpunt te komen neemt u vanaf de Kennemerstraatweg tussen Heiloo en Limmen de afslag Lagelaan richting A9.

Over het viaduct van de A9 gaat u met de bocht naar rechts en beneden bij de parallelweg linksaf. Aan het einde van de weg kunt u parkeren.

Zin om mee te gaan? Voor meer informatie en reserveren kijkt u op www.gaatumee.nl. Het is verstandig om laarzen of stevige schoenen aan te trekken.

Foto: aangeleverd