Omroepcastricum

Er komen 98 appartementen in Akersloot

AKERSLOOT  – Na overleg over de aanpassingen, is de gemeenteraad van de gemeente Castricum in principe akkoord met de woningbouw van maar liefst 98 appartementen, waarvan 36 in de sociale sector. We hebben het hier over het gebied van Jachthaven Laamens aan de Geesterweg in Akersloot. 

De plannen liggen er al vanaf 2018 en zijn meerdere keren op verzoek van omwonenden en de politiek aangepast. Nu is een meerderheid van de raad akkoord en kunnen er plannen gemaakt worden om te beginnen met de bouw.

De wens vanuit de politiek is om het terrein openbaar te houden, waardoor ook niet bewoners kunnen genieten van de groene omgeving. Ontwikkelaar Vastesteen wil het gebied echter afsluiten bij zonsondergang, dus daar gaat wethouder Paul Slettenhaar nog een gesprek over voeren.

Het voorstel om de toewijzing van de sociale woningen te laten doen door Kennemer Wonen, werd door Forza afgewezen, omdat dan de toewijzing voor de hele regio zou gelden. Ontwikkelaar Vastesteen heeft daarbij al aangegeven, dat de toewijzing van de appartementen uitsluitend bestemd is voor woningzoekende uit de gemeente Castricum.

Mooi vooruitzicht voor de krappe markt voor wat betreft de sociale woningbouw. Wanneer men begint met het vrijmaken van het bouwterrein is nog niet bekend. 

Bijschrift: Art Impressie Vastesteen