Energietoeslag kan nog steeds worden aangevraagd

CASTRICUM - De energieprijzen zijn fors gestegen. Dat betekent dat u veel meer moet betalen voor gas en elektra. De gemeente heeft daarom eerder een energietoeslag aan mensen met een laag inkomen uitgekeerd.

De hoogte van dat bedrag was € 800 netto per huishouden. De Rijksoverheid heeft besloten dit bedrag met € 500,- te verhogen. Mensen met een laag inkomen, die bij de gemeente bekend zijn, hebben de eerste bijdrage al ontvangen.

Achter de schermen wordt hard gewerkt om ook het tweede deel, zo snel als mogelijk, uit te betalen. Inwoners die al een toeslag van € 800 hebben ontvangen, ontvangen automatisch ook de nabetaling van € 500.

Inwoners die denken ook in aanmerking te komen voor deze toeslag kunnen nog tot en met 30 november een aanvraag indienen.
De toeslag is bedoeld voor mensen met een laag inkomen. De inkomensgrens is 120% van het sociaal minimum. Hoeveel dat is, is afhankelijk van uw situatie.

Tot nu toe hebben 927 huishoudens een eerste uitbetaling van de energietoeslag ontvangen. Daarvan zijn er 551 automatisch uitgekeerd. Ook hebben 376 inwoners met succes een aanvraag ingediend. Er zijn 120 aanvragen  afgewezen.

Kijk op www.castricum.nl/energietoeslag voor de precieze voorwaarden.

foto: Omroep Castricum