Adje van Boven schrijft elke week een column voor Omroep Castricum. Deze week : Leegstand

We hebben het er al eens eerder over gehad, de lege winkelpanden in Castricum en de geruchtenstroom daar om heen. De Burgemeester Mooijstraat is daar helaas een voorbeeld van, daar staan nu veel winkels leeg.

Zo staat het oude pand van de ING-bank leeg en daar is nu een verbouwing aan de gang en daarnaast was een verfwinkel, waar nu de ramen van zijn dichtgeplakt.

De verhalen over deze twee panden zijn, dat deze gereed worden gemaakt voor de verhuur en de buitengevels worden daarbij ook aangepakt, om voor een vriendelijke uitstraling te zorgen. Volgens ingewijden zijn er nog geen huurders gevonden.

Dan staat er ook al een aantal jaren een schoenenwinkel leeg, waar volgens de geruchten een tandartsenpraktijk in gaat komen, lijkt mij geen goede plek, gezien het parkeerprobleem in deze straat, je zal maar haast hebben om een kies te laten trekken.

Dan hebben we nog de oude vestiging van Sport 2000, waar een Thaise eetgelegenheid zou starten, ook al jaren terug. Geen bedrijvigheid waar te nemen, ramen dichtgeplakt en met een fietsenrek voor de deur.

Als je eens rustig door deze (winkel) straat loopt, dan maakt het geheel op de bezoekers een zeer armoedige indruk, het lijkt nu nergens op.

Hopelijk komen er nu eindelijk eens plannen, om de Burgemeester Mooijstraat een grote opknapbeurt te geven, waar men dan graag  heengaat om te winkelen. 

Adje van Boven