Eerste appartement " Eerste Kwartier " verkocht

CASTRICUM - Nadat Hoorne Vastgoed en Vomar in het 4e kwartaal 2021 hun bezwaren tegen het bouwplan " Eerste Kwartier " hadden ingetrokken, zijn de ontwikkelaars van dit mooie plan van 24 appartementen voortvarend verder gegaan.

De afgelopen week is de inschrijving gesloten en bleken er 225 inschrijvingen te zijn voor de 24 appartementen. Waarvan 120 inschrijvingen voor de appartementen in de sociale koop, het merendeel zijn starters uit de CAL en de directe omgeving.

De ontwikkelaars hebben vervolgens een moeilijke keuze moeten maken, maar 7 startende jongeren, die nu nog thuis wonen, konden ontzettend blij worden gemaakt, met een mooi en compleet driekamer appartement van circa 70 m2 en aanzienlijk onder de  marktwaarde, waarbij wel rekening dient te worden gehouden met de 10-jarige verplichting tot zelfbewoning en bij eventuele verkoop de verplichting om een groot deel van de winst af te staan aan de gemeente. 

De overige 17 fraaie appartementen van 81 m2 tot 151 m2 gaan naar doorstromers uit de gemeente Castricum, waarmee hopelijk de dringend gewenste doorstroming binnen de gemeente een beetje op gang komt. 

Opdrachtgever Wim vanVliet heeft afgelopen week aannemer Tervoort’s Bouwbedrijf uit Egmond officieel opdracht gegeven direct te starten met de sloop van het huidige gebouw. 

Zaterdag 8 januari is de eerste koop gesloten met Jordy Marten. Opdrachtgever Wim van Vliet kwam met een vrolijk gezicht en een mooie bos bloemen de eerste koper van harte feliciteren. 

Fotobijschrift;  Wim van Vliet (rechts) en koper Jordy Martens (Foto: Adri Hopman)