Douwe Egberst punten voor Voedselbank

REGIO - In december start Lionsclub Beverwijk weer met de inzameling van Douwe Egberts punten. Met deze punten krijgen de Voedselbanken pakken koffie voor hun klanten.

Iedereen kan de gespaarde punten inleveren bij winkels, herkenbaar aan de raamposter " D×E punten." Zie ook de website van Beverwijk.Lions.nl en de VoedselbankIJmond.nl

Begin januari 2024 wordt de kerstactie afgesloten en gaan we aan de slag om alle punten te tellen. De uiteindelijke opbrengst zal in februari bekend worden gemaakt. Vorig jaar heeft de actie meer dan 2.000 pakken koffie opgeleverd voor Voedselbank IJmond-Noord.

Vorig jaar werden in Nederland ruim 63 miljoen punten omgezet in 130.000 pakken koffie. Lionsclub Beverwijk zamelt Douwe Egberts punten in voor de Voedselbank IJmond Noord gedurende de maand december 2023. 

De totale opbrengst wordt bij Douwe Egberts verzilverd voor koffie. DE verleent hier een bonus op, omdat zij deze actie bijzonder en belangrijk vindt. “Wie denkt dat we met onze acties in de afgelopen jaren alle koffiepunten wel uit de markt zullen hebben gehaald, heeft het mis. Een koffie- of theedrinkend huishouden verzamelt makkelijk 1.000 - 2.000 waardepunten per jaar. 

De punten kunnen in Castricum worden ingeleverd bij slijterij Nolet op de Stationsweg 13 

Foto: Omroep Castricum