Doneeractie voor nieuw dak kinderboerderij 't Dierenduintje

BAKKUM - In 1997 hebben Fred en Willa Bakker in een opwelling twee geitjes gekocht van een boer die de diertjes niet goed verzorgde. Omdat er meer afgedankte dieren volgden werd een braakliggend stuk grond langs het spoor omgetoverd tot een waar dierenparadijsje. 

In 2001 werd een stichting opgericht om te kunnen voorzien in de kosten. Vrijwilligers en de dieren hadden een ruimte nodig en in 2003 werd er met behulp van fondsen een mooie stal met vrijwilligersruimte neergezet voorzien van een mooie rieten kap.  

Kinderboerderij 't Dierenduintje is tegenwoordig een kleinschalige kinderboerderij waar dierenwelzijn voorop staat. De meestal afgedankte dieren mogen hier oud worden. 

Helaas hebben de duiven van de gemeente Castricum het Dierenduintje ook gevonden en zij vertoeven het hele jaar door overdag op het rieten dak. 

De duiven hebben het riet dermate vernield in de loop der jaren dat er een groot deel van het riet verdwenen is en er lekkage dreigt in combinatie met warmteverlies. 

Kosten voor een nieuw rieten dak of dakpannen zijn โ‚ฌ15.000,00. Dat is heel veel geld. Het Dierenduintje draait geheel op donaties en vrijwilligers en ontvangt geen subsidie of financiรซle steun van de gemeente. 

De organisatie en de vrijwilligers van Kinderboerderij 't Dierenduintje zouden heel blij zijn met een donatie om het dak te laten repareren. Via de link www.doneeractie.nl/help-het-dierenduintje-aan-een-nieuw-dak-voor-stal/-69831 kunt u een bedrag doneren.

Meer informatie: facebook.com/kinderboerderijtdierenduintje of https://dierenduintje.nl.Foto: Omroep Castricum
Foto: Omroep Castricum