De Hoep krijgt een nieuwe tuin

CASTRICUM - Half september is PWN gestart met het vernieuwen van de tuin achter bezoekerscentrum De Hoep. In de Hoeptuin valt straks van alles te beleven en ontdekken voor bezoekers van alle leeftijden.

Tijdens de werkzaamheden is de tuin mogelijk (deels) afgesloten. Vanaf de kerstvakantie is de vernieuwde tuin weer helemaal open.

In de nieuwe tuin liggen verschillende routes. Onderweg wandelt u in korte tijd door alle soorten natuur die in het Noordhollands Duinreservaat te vinden zijn. Van open duin tot natte valleien en bos.

De beplanting in het ontwerp is zo gekozen dat er elk seizoen wel wat moois te zien is. De tuin wordt een heerlijke plek om in rust te genieten van de natuur, vogels te zien door de vogelkijkwand, of juist van alles te leren.

Er worden zeven verschillende themagebieden ingericht waarbij je van alles leert over de natuur in het Noordhollands Duinreservaat. Elk thema wordt op een eigen manier ingericht. Hierdoor ontstaat voor elk wat wils. Jong en oud worden geprikkeld om zich te verwonderen over de natuur en op onderzoek uit te gaan.  

Zo worden er stapstenen door een poel aangelegd, komt er een doolhof, groene tunnels door het bos en een vogelkijkscherm aan de rand van de ijsbaan.  Op www.pwn.nl/nieuwe-hoeptuin staat meer informatie en vindt u het ontwerp van de nieuwe tuin.

foto: Omroep Castricum