Cybercriminaliteit stijgt voor derde jaar op rij

REGIO – Het totaal aantal meldingen en aangiften van cybercriminaliteit bij politie-eenheid Noord-Holland steeg vorig jaar met ruim 30 procent, van 2910 naar 3796.

Dat constateert NH Samen Veilig (NHSV), het regionale samenwerkingsverband tussen 32 gemeenten, de politie en het Openbaar Ministerie. Het is het derde jaar op rij dat het aantal toeneemt.

NHSV werkt integraal samen om inwoners van Noord-Holland digitaal weerbaarder te maken tegen cybercriminaliteit en roept slachtoffers op hun verhaal te doen. Ervaringsverhalen van slachtoffers van cybercrime dragen bij aan preventie.

Ben jij ook slachtoffer (geweest) van cybercriminaliteit en wil je je ervaring (anoniem) delen om anderen te behoeden voor de gevolgen ervan? Bezoek dan www.hetslachtofferspreekt.nl voor meer informatie.

Je kunt je ervaring mailen naar info@nh-sv.nl. Er wordt vertrouwelijk met jouw informatie omgegaan. Een communicatieadviseur neemt eerst contact met je op en bekijkt samen met jou hoe anderen met jouw verhaal behoed kunnen worden voor deze vorm van criminaliteit.

foto: Korpsmedia Getty Images (aangeleverd)