IKC Cunera perikelen

CASTRICUM – Fractievoorzitter van het CDA, Elize Bon, had het goed bijgehouden, de geschiedenis over de plannen, discussie, moties, amendementen en raadsbijeenkomsten over de nieuwbouw van IKC Cunera aan de Vondelstraat, dan wel Professor Winklerlaan in Bakkum. 

Totaal ruim 8 jaar van bakkeleien, tussen de nogal uiteenlopende standpunten van de verschillende fracties. Al die jaren bleven velen bij hun standpunt over een "Duo-locatie" dan wel een "Uni-vestiging."  Waar ze het gelukkig wel over eens waren, was dat er nieuwbouw moest komen.

Ruim acht jaar besluitenloosheid, totdat Gerard Brinkman ( GroenLinks ) met het voorstel kwam om nieuwbouw in twee lagen te onderzoeken. Uiteraard ruimtebesparend en mogelijk op beide locaties. Dat plannetje ging hij verder uitwerken en kwam met een prachtige presentatie, compleet met berekeningen.

Het schoolbestuur had al laten weten deze plannen wel te zien zitten, maar politieke besluitvorming moest nog de doorslag geven. Dit was echter al acht jaar een hoofdpijndossier, er kwam geen meerderheid voor welk plan dan ook.

Afgelopen donderdagavond was er weer een raadsbijeenkomst over ‘Nieuwbouw IKC Cunera’. Gerard Brinkman werd in de gelegenheid gesteld om zijn presentatie te geven en daarna kwam de grote omslag bij de VVD en Lokaal Vitaal, die hun mening duidelijk hadden heroverwogen en nu meegingen in deze plannen.

Wethouder Valentijn Brouwer en projectleider Bianca Huijzers waren blij dat er eindelijk beweging zit in dit langlopende dossier. “Belangrijkste daarbij is dat er eindelijk plannen gemaakt kunnen worden, om de school en daarbij de kinderen in de toekomst een volwaardige omgeving te kunnen geven, om goed onderwijs te verschaffen. Daar is nog wel veel overleg voor nodig, met de omwonenden en het schoolbestuur." aldus Bianca. 

Als alles een beetje soepel verloopt, zal het nog zeker twee jaar duren, voordat er gebouwd kan worden. Intussen is bekend geworden, dat omwonenden overwegen om naar de rechter te gaan, terwijl de nieuwbouwplannen nog niet eens op papier staan.

Fotobijschrift; Huidige onderkomen van IKC Cunera aan de Vondelstraat, waar de nieuwbouw gepland staat.

Foto: Aart Tóth