Concours voor jeugdige muziekmakers

REGIO - Het Koninklijk Concertgebouw nodigt alle 9 tot 14-jarigen uit Noord-Holland die zingen of een instrument spelen uit om mee te doen aan het Koninklijk Concertgebouw Concours. 

Ben je tussen de 9 en 14 jaar en wil je stralen met een optreden in Het Concertgebouw? Dan is het Koninklijk Concertgebouw Concours 2023 echt iets voor jou! Het is dé muziekwedstrijd voor kinderen! 

In 2023 vindt alweer de 15de editie plaats. Speel je jazz, pop, rock, hiphop of klassiek, alle genres zijn welkom. Het draait om het plezier hebben in het maken van muziek. 

Wil jij meedoen? Stuur vóór 18 april 12.00 uur een YouTube-filmpje in van een zelf gespeeld of gezongen stuk van maximaal vijf minuten. 

Deelname aan het concours is gratis. Aanmelden kan via concertgebouw.nl/concours. Tijdens de workshopdag op 20 mei en zien 100 deelnemers elkaar in levende lijve. 

De kinderen krijgen een kijkje achter de schermen van Het Concertgebouw, ontmoeten bekende musici, gaan zelf op eigen niveau aan de slag en staan ook op het podium.

Muzikale uitblinkers die al wat verder zijn, maken kans op deelname aan het finaletraject dat bestaat uit een masterclass, een halve finale en een hele finale.  Alle deelnemers aan het concours worden uitgenodigd om hun medekandidaten aan te moedigen tijdens de finale op 25 juni. 

De uiteindelijke winnaar ontvangt € 1.000 om zich muzikaal verder te ontwikkelen en geeft een concert in de Kleine Zaal. Tijdens de finale wordt ook de aanmoedigingsprijs uitgereikt.

Foto: Workshopdag 2022 - ®Annelies van der Vegt