Concert Georgische groep Megobrebi met wereldkoor Cascantar

LIMMEN - Zaterdag 27 augustus geeft de Georgische groep Megobrebi samen met het wereldkoor Cascantar uit Castricum een uniek concert met polyfone zang in de Protestantse Kerk van Limmen. De polyfone Georgische zang is eeuwenoud en staat op de wereld erfgoedlijst.

Megrobrebi betekent vrienden in het Georgisch. De groep is geformeerd rond de in Georgië bekende zanger Levan Samkurashvili. Hij zingt samen met zijn twee zonen Levan en Merab en een aantal vrienden.

Hun prachtige traditionele repertoire bestaat uit natuur-, liefde-, strijd- en kerkliederen. Daarbij begeleiden zij zichzelf op fluit en chonguri panduri (een traditioneel Georgisch driesnarige gitaar).

De specialiteit van Cascantar is meerstemmige a capella zang, variërend van opzwepend Zuid-Afrikaans, mooie Balkanliederen en prachtige samenzang uit de Kaukasus tot stemmig Jiddisch of traditionele folk uit andere landen. Het koor wordt geleid door Joke van der Weide.

U vindt de Protestantse Kerk van Limmen aan Zuidkerkenlaan 25, 1906 AC in Limmen De aanvang van het concert is 20.00 uur. De zaal gaat om 19.30 uur open. De entree is € 15,00.

Reserveren kan bij Mickey Vroege: micky.vroege@casema.nl of Joke van der Weide: joke@kunstwerkplaats.com telefoon: 06 - 557 752 68. Indien niet uitverkocht zijn kaarten ook aan de zaal verkrijgbaar.

Meer informatie: www.kunstwerkplaats.com

foto: wereldkoor Cascantar (aangeleverd)