COLUMN: Hersens

“Hersens zijn zo mooi je zou wensen dat iedereen ze had”. Ik weet niet meer waar ik het gelezen heb, anders zou ik de auteur met stip vermelden, maar deze uitspraak verdient volgens mij een plaquette in ons Dorpshart Castricum of dat van Limmen. 

Geweldig, en plaatselijk in te vullen bij personen of instellingen die het jou uitkomen. Is natuurlijk heel persoonlijk, die voorkeuren voor wie of voor wat. Laten we het eens bij het Dorpshart van Castricum houden. Vele, vele jaren bestaan daar plannen over vanuit twee colleges terug en vervolgend tot nu toe. 

In eerste instantie duidelijke plannen waarbij zelfs een projectleider voor werd aangetrokken. Kerkplein en rondom de monumentale Dorpskerk zou een metamorfose ondergaan, waarbij de toegankelijkheid rondom via een wandelroute aantrekkelijk gemaakt zou worden. We kunnen zien na zes jaar soebatten, er zijn wat fietsenrekken verplaatst. Verder is er nog geen struikje gesnoeid, maar de nieuw gevestigde horeca mag er geen terrasplaatsen omdat het voetpad als fietspad gedoogd wordt.

Volgens mij ligt dit niet aan de projectleider, maar aan de BUCH-organisatie waar ambtenaren uit Bergen of nog verder dit soort zaken behandelen, zonder te weten waar het Kerkplein zich bevindt. Aan die organisatie zou bovenstaande uitspraak zeker van toepassing kunnen zijn. Nu haal ik maar één voorbeeld aan uit die prachtige plannen, zo zijn er nog tientallen op het Dorpshart van toepassing, dus kom op laat die hersenpan z’n werk doen!.

Adje van Boven