Castricummer (15) schiet bij overval

REGIO - Een avondwinkel aan de Ruys de Beerenbrouckstraat in Amsterdam is maandagavond overvallen. De overvaller, een 15 jarige jongen uit Castricum is tijdens zijn vlucht aangehouden door de eigenaar en omstanders.

Maandagavond 27 november rond 22.50 uur stapt een jonge man de winkel binnen. Een aanwezige medewerker ziet dat hij in één van zijn handen mogelijk een vuurwapen vast heeft. 

De jongen bedreigt het personeelslid en meerdere klanten met het wapen en wil geld. De medewerker voldoet hieraan maar ziet ook kans de eigenaar telefonisch te alarmeren.  

Ineens lost de jonge overvaller een schot waardoor alle aanwezigen logischerwijs schrikken. De eigenaar komt niet veel later aan en ziet de overvaller die vervolgens, met de buit, op de vlucht slaat.  

De man achtervolgt de jongen te voet. Dan klinkt nog een schot, waarschijnlijk heeft de jongen deze tijdens het rennen afgevuurd. 

Ter hoogte van het Kruisherenpad kan de eigenaar, met behulp van enkele omstanders, de overvaller in de kraag vatten en overmeesteren. 

Niet veel later arriveert politie die de Castricummer, overneemt en het vuurwapen in beslag neemt. De buit wordt even later op straat aangetroffen. 

De eigenaar van de avondwinkel en de omstanders hebben zeer adequaat en heldhaftig opgetreden. De politie is hen natuurlijk dankbaar maar zo handelen is niet zonder gevaar:

"Bel daarom in dergelijke situaties altijd 112 en probeer zoveel mogelijk informatie over de verdachte(n) door te geven."

Foto's: Inter Visual Studio