Caroline van de Pol nieuwe burgemeester Castricum

CASTRICUM - Caroline van de Pol is vanavond gekozen tot nieuwe burgemeester van Castricum. Zij volgt Karen Heerschop op, die sinds het aftreden van Toon Mans (VVD) waarnam als burgemeester.

Van de Pol is op dit moment nog burgemeester van Terschelling.

De gemeenteraad vergaderde vanavond achter gesloten deuren over de voordracht van de vertrouwenscommissie. Die commissie voerde gesprekken met de kandidaat-burgemeesters. Uit de 21 sollicitanten zijn donderdagavond twee kandidaten voorgedragen aan de raad. Daarover werd schriftelijk gestemd. Alleen de naam van de voorgedragen burgemeester werd bekend, de andere naam blijft geheim.

De gemeenteraad schrijft in het persbericht: "De gemeenteraad van Castricum ziet in mevrouw Van de Pol een krachtige bestuurder die theoretisch en praktisch goed onderlegd is en tegelijkertijd echt contact maakt en oog heeft voor de menselijke maat. De raad beveelt haar dan ook met volle overtuiging aan als nieuwe burgemeester van Castricum".

Volgens de huidige planning wordt de nieuwe burgemeester eind maart beëdigd in een vergadering van de gemeenteraad. Van de Pol moet ook nog bij koninklijk besluit worden benoemd.