Cardio Fitness Beverwijk terug naar lockdown

BEVERWIJK - Cardio Fitness Beverwijk opende maandag 10 januari de deuren om zorgmedewerkers gratis te laten sporten. De actie lag in lijn met het openhouden van de fitnessruimte in het Rotterdamse Erasmus MC, waar Ernst Kuipers tot deze week voorzitter was van de Raad van Bestuur.

Het idee van Dick Vrij en Debbie Keskin om hun sportschool gratis ter beschikking te stellen voor medewerkers in de zorg kreeg, gisteren op diverse locaties in het land navolging. Maar na een constructief gesprek met de afdeling handhaving van de gemeente Beverwijk is besloten de deuren weer te sluiten.

Debbie Keskin: “Hoe pijnlijk en onlogisch het ook is, we respecteren het advies van de handhaving en gemeente Beverwijk. Laten we met respect voor elkaar alle keuzes en adviezen respecteren. Achter de schermen is er in ieder geval beweging gekomen."

Dinsdag 11 januari wordt een petitie ingeleverd in Den Haag om het sporten essentieel te maken. Er zijn ruim 340.000 handtekeningen verzameld.

Met de gemeente Beverwijk is afgesproken dat Cardio Fitness Beverwijk gesloten blijft zolang de lockdown op de sportsector van toepassing is.

bron: Bos Media Services
foto: Omroep Castricum