Omroepcastricum

Camping de ‘Groene Hoek’ wint Bakkum Bruist Straatprijs

BAKKUM - Bakkum bruiste volop tijdens de vijfde lustrumeditie van het evenement dat buren en wijken met elkaar verbindt. Diverse straten die grenzen aan ‘De Groene Hoek’ bij de Vinkenbaan, ontmoetten elkaar op hun dagjescamping die de Straatprijs won.

De camping was voorzien was van waslijnen, tafeltennis, barbecues, kinderdisco en talrijke campers en tenten. Burgermeester Toon Mans reikte de Straatprijs namens de jury uit, die erg onder de indruk was van de originaliteit die Bakkummers toonden ter gelegenheid van het populaire dorpsevenement.

De prijs voor het mooist versierde huis ging naar Rimavino Wijnshop in de Bakkummerstraat die de tuin had omgetoverd tot een smaakvolle wijnproeverij waar heel Bakkum welkom was voor een hapje en drankje.

Mireille Pieters die het idee van Bakkum Bruist in 2016 introduceerde, is ook bijzonder tevreden over het Bakkum Bruist Lustrum:
“Jong en oud heeft zich vermaakt. Hoogtepunten waren de blije, geschminkte gezichten tijdens onze kinderactiviteit en Sambaband Bateria Unidos d’Alcmaria die swingend van straat naar straat ging. Straten en wijken borrelden en barbecueden erop los en hadden weer verrassende thema’s."

foto: Camping 'De Groene Hoek' wint de Bakkum Bruist Straatprijs 2022 (Linda Rullens)