Campagne ‘Wat zou jij doen?

"We willen dat alle kinderen in Nederland veilig opgroeien." Daarom starten Jeugd- en kinderbeschermers de campagne ‘Wat zou jij doen?’

Meestal kunnen gezinnen zelf een veilig thuis bieden, maar soms lukt dat niet. In dat geval gaan jeugd- en kinderbeschermers aan de slag. 

Samen met het gezin kijken zij hoe de veiligheid weer in huis gebracht kan worden. Dat is prachtig, maar pittig werk vol dilemma’s. 

In Nederland werken 5.200 jeugd- en kinderbeschermers. Zij willen ervoor zorgen dat de 38.000 kinderen en jongeren die te maken hebben met de jeugd- of kinderbescherming veilig opgroeien.

De hulpverleners begrijpen heel goed dat hun keuzes grote impact kunnen hebben op deze kinderen en hun ouders. Maar hoe breng je de veiligheid weer in huis als er ook forse problemen zijn, zoals schulden, verslavingen of psychische problemen? 

In een publiekscampagne vertellen jeugd hulpverleners in een video wie ze zijn en welke dilemma’s ze tegenkomen en stellen de vraag: ‘Wat zou jij doen?’.

De campagne ‘Wat zou jij doen’ is een gezamenlijk initiatief van de jeugd- en kinderbeschermers van Nederland. Op www.watzoujijdoen.nl kun je de video’s bekijken.

Foto: Omroep Castricum