Bramen plukken in het duingebied

CASTRICUM - Augustus staat bekend als de oogstmaand van de braam, ook in het duingebied. In het duin vindt u vooral dauwbramen. De dauwbraam is door de enorme hoeveelheid zon van de afgelopen maanden heerlijk en licht zoet van smaak. Wilt u ze plukken en proeven?

In het Noordhollands Duinreservaat mag u in augustus bramen plukken. Vanzelfsprekend gaat u hiervoor buiten de wegen en paden. Tijdens deze maand mag er afgeweken worden van de toegangsregel: Blijf op wegen en paden.

Blijf bij voorkeur wel in de buurt van de wegen en paden, zo wordt verstoring in het duingebied voorkomen. Honden zijn en blijven buiten de paden niet toegestaan, ook niet als ze (kort) aangelijnd zijn.

De gebieden die afgesloten zijn voor publiek, blijven afgesloten en zijn dus niet toegankelijk. Maar er zijn genoeg bramen op de toegestane plekken te vinden.

Het is niet toegestaan om in de waterwingebieden te plukken. Dit zijn infiltratiegebied Castricum, waar de van Oldenborghweg doorheen loopt en infiltratiegebied Kieftenvlak, waar hekken en verboden toegang-borden omheen staan.

Foto: Omroep Castricum