Boekpresentatie 'Brood op de plank' uitgesteld

CASTRICUM - De boekpresentatie en lezing van het boek ‘Brood op de plank’ van auteur Bianca Bartels is uitgesteld naar dinsdag 11 april. De presentatie is in samenwerking met Stichting Oud-Castricum en Boekhandel Laan.

Het boek is een familiekroniek van drie generaties warme bakkers, geschreven door Bianca Bartels. Het boek is een liefdevol, historisch portret van trotse broodbakkers. 

Bianca’s grootouders, Frans en Corrie Bartels, hadden van 1930 tot november 1942 een bakkerij in Castricum, aan de Bakkummerstraat. Het boek gaat dus voor een deel over het verleden van Castricum, met name over de eerste oorlogsjaren. 

Frans en Corrie moesten, zoals honderden andere Castricummers, hun huis en zaak afstaan aan de Duitsers vanwege de aanleg van de Atlantikwall. 

Na de oorlog was er niets meer van hun pand over en moesten ze helemaal opnieuw beginnen. Ze openden toen een bakkerij in Amsterdam Zuid, waar veel voormalige Castricummers waren gaan wonen. 

Speciale gast is John Heideman die meerdere boeken schreef over Castricum en Bakkum tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bianca heeft bij het schrijven van haar boek veel kunnen putten uit zijn research. Tijdens de presentatie zal John ook iets vertellen over zijn onderzoek.

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 11 april in het Historisch informatiecentrum De Duynkant aan de Geversweg 1b in Castricum. De aanvang is 16.00 uur en de lezing duurt tot circa 17.30 uur. De deur is open vanaf 15.00 uur. De toegang is gratis.

Foto: Corrie Bartels in de deuropening van de bakkerij (aangeleverd)