Blik in de keuken van Tata Steel

REGIO - Tata Steel organiseert op zaterdag 23 september voor de tweede keer het Tata Steel Festival. Het festival biedt omwonenden en andere geïnteresseerden de mogelijkheid om van 10.00 tot 16.00 uur de wereld van staal te ontdekken op de Burendag.

Staal is een product dat iedereen vaak gebruikt. Hoe het precies wordt gemaakt en wat voor soorten er allemaal zijn, weten veel mensen niet. 

Tijdens het Tata Steel Festival kunnen bezoekers dit zelf ontdekken. Ook kunnen mensen meer te weten komen en ervaringen delen over de maatregelen die Tata Steel neemt om een steeds schonere fabriek te worden.  

Werkzoekenden kunnen op de banenmarkt meer te weten komen over hoe het is om te werken bij Tata Steel, en lopen ze de kans om in één dag een nieuwe baan te vinden.

Momenteel zijn er meer dan 500 vacatures en door het terrein open te stellen hoopt Tata  werkzoekenden te enthousiasmeren voor een baan. 

Omdat het festival meerdere doelgroepen heeft, zijn er uitéénlopende activiteiten voor jong en oud. In en rondom het congrescentrum is genoeg te beleven. 

Bezoekers kunnen op een ludieke manier ontdekken welke maatregelen het staalbedrijf neemt om de impact op de omgeving verder te verminderen. En net als vorig jaar treedt ook het Tata Steel Orkest op. 

Ben jij 6 jaar of ouder dan kun je gedurende de gehele dag weer mee met rondleidingen over het bedrijfsterrein. Inschrijven hiervoor kan ter plekke. 

Iedereen is van 10.00 tot 16.00 uur welkom. De entree is gratis! Voor meer informatie en aanmelden voor de banendag kun je terecht op www.tatasteelfestival.nl.

Foto: Omroep Castricum